GESCHIEDENIS

Bedoeling was een dag feest

In 1999 is het Streekein festival ontstaan doordat een groep vrienden veel te vinden was bij de voormalige boerenrockband Jovink en de Voederbietels. Op een gegeven moment kregen ze persoonlijk contact met ze en gingen ze met elkaar op stap. Jovink en de Voederbietels wouden wel een keer optreden in de buurt. 

Met een man of 8 werd vervolgens ingesprongen op het voorstel van de band uit de Achterhoek. Niet alleen werden er tips gevraagd aan festivals maar ze kregen ook tips! 

De bedoeling was om een feest van 1 dag te houden in de tent die ze er hadden neer hadden gezet. Maar in de kader van de tent staat er nu toch, hebben ze besloten om het hele weekend feest te laten vieren. Alleen voor de 3e dag hadden ze nog geen muziek. Dus hebben mensen ’s avonds uit de dorp opgetreden en konden er allerlei spelletjes gedaan worden. 

 

Het Bestuur

Nu bestaat Streekein ruim 20 jaar, Streekein bestaat uit een hoofdbestuur en een subbestuur. Het subbestuur bestaat ui ongeveer 16 vrijwilligers waar het bestuur voor allerlei zaken op kan terugvallen. Het bestuur bestaat uit jong en oud, mannen en vrouwen. Hierdoor krijgen we genoeg frisse ideeën dat bij iedereen past.

Streekein Festival draait volledig op sponsoring, vrijwillgers en mensen die materialen ter beschikking stellen. 

 

Kindermiddag

Ondertussen is het duidelijk dat Streekein is voor Jong en Oud. Daarom organiseert een ploeg moeders een Kindermiddag. De kindermiddag kunnen de kinderen springen op de luchtkussens, zich laten schminken, knutselen en ze kunnen een portie poffertjes krijgen. 

Maar de kinderen kunnen zich ook opgeven voor de playbackshow! Je mag en kan hier al jou kunsten, zangtalenten e.d. aan iedereen laten zien.