PROGRAMMA

Vrijdagavond

The Troopers: De Iron Maiden coverband uit Friesland.
Opgericht in 2015 als hardrock/metalband Crazy Train waarbij er nummers van onder andere Iron Maiden, Metallica, Ozzy, Megadeth enz. werden gecoverd. Na Oerrock bleek het publiek vooral gecharmeerd te zijn van de Iron Maiden covers .

Omdat de band deze liefde met het publiek deelt, heeft de band zich er op toegelegd om met dat repertoire als Iron Maiden coverband “ The Troopers “ te gaan optreden.
Dit bleek niet zonder succes: Iron Maiden heeft nog steeds een enorm grote fanbase en dit is ook bij de optredens te zien aan de vele Maiden shirtjes…

Talloze shows hebben inmiddels plaats gevonden:
het eerste SOA festival, Van Rock tot Roll, Visserijdagen Harlingen, Dokk’em open air (2 avonden), Mühlenrock Duitsland, De afterparty Into the Grave
en vele vele kroegen, festivals en zelfs voor privé feestjes werden ze geboekt.

Ook hebben ze al een keer op het Streekein Festival gestaan en verwelkomen ze maar weer al te graag!

Het doel van “The Troopers” is om Iron Maiden zo dicht mogelijk te benaderen met hier en daar wat eigen inbreng.
Bij een energieke show waarbij alle klassiekers voorbij komen, maar ook nummers die je waarschijnlijk niet verwacht, is zowel de Maiden fan als de rockmuziek liefhebber op de juiste plek.
Aan verkleedpartijen doen we niet , maar een realtime. Eddie kan nog wel eens voorbij komen.

Sinds 2006 rockt NBR op vele podia in Nederland en zelfs daarbuiten! Bekende rockklassiekers en hits worden, in combinatie met vuurwerk en lichteffecten, overtuigend en professioneel neergezet! Een rockshow van formaat en een absolute aanrader voor de echte rockliefhebber! 

Muziek varieert van Queen tot Led Zeppelin van AC/DC tot The Rolling Stones! 

Zaterdagavond

De Friese ‘Tonger Core’ band JitiizeR is officieel ontstaan op 18 augustus 1991. Vier mannen die een grote drang hadden om samen goed stuk leven op te bouwen. Josse (gitaar), Bongel (bongels), WilSon (gitaar) en De Gledde (stro) waren te vinden in de ladingen van Jonkman in Sint Nicolaasga. De kniptafel van de zeilmakerij was het podium. Binnen een paar weken hadden de mannen de eerste nummers uitgewerkt: ‘Readkapke’, ‘Johannus’, ‘Oan é kant’ en ‘Yosties’. Het eerste optreden was op 7 februari 1992. Het was legendarisch. ‘Bar de Baron’ in Sint Nicolaasga was helemaal afgeladen. 

In goede start is het halve werk. In 1992 hebben ze 12 keer op de planken gestaan. Het werd Wally te veel en hebben ze als goede vrienden afscheid van elkaar genomen. In record tempo heeft De Gledde een nieuwe zanger Martin van der Vlught ingewerkt. In 1993 de eerste demo ‘Hjir is der ol’, jaren van succes en in 1996 de eerste CD ‘Frysk Tonger Core’. Helaas moest Martin van der Vlugt rustiger aan doen en gezondheidsredenen. Halverwege 1998 had Martin de nieuwe zanger Reade Rikus ingewerkt. 

 In 2019  kwam Skeepy in dienst als nieuwe Triddepieler. Door de corona pandemie heeft hij helaas niet kunnen optreden. Eind 2021 hebben we een nieuwe Triddepieler Berry.

‘Hét Hillibilly’-Feest der herkenning met een mix van Blue Grass, Pop, Country, Dance en Rock&rRoll!

Vijf broers, one uncle en one outlaw zijn compleet de weg kwijt maar vinden elkaar uiteindelijk in een Hillbilly band: The Wetnecks!
Vanuit hun hometown Littleville, Alabama zijn ze hard op weg om Nederland opnieuw te overvallen met een aanstekelijke, muzikale mix die is overgoten met een spicy Wetnecks BBQ-saus. Paaspop, 7th Sunday, FestyLand en de Zwarte Cross stonden al eerder met de handen omhoog voor deze niet te missen band uit de USA! Jullie zijn dus gewaarschuwd!

‘They can’t read or write but man… they can play

 
 

Zondagavond

Een optreden van Danny Panadero is in 1 woord een Belevenis! Hij is een man met humer, zelfspot en een fantastische zangstem. Hij weet het publiek te raken met zijn eigen repertoire en onvervalste meezingers. Ook draait hij zijn handjes niet om voor een engelstalige hit. Zijn slogan is dan ook ‘As Danny ut niet singt, wil jij ut niet hore’. Velen kennen zijn hits zoals, Danny’s Autopaleis, Fuk Joe – ik heb een hit, omdat er Fuck You in zit- of Kerst mis met jou. Danny zorgt ervoor dat je zijn optreden niet meer vergeet.

Bertus Sipma is geboren op 5 Augustus 1989 in het Friese Twijzelerheide. Al vroeg in zijn kinderjaren wist Bertus het al, hij wilde later ‘Artiest’ worden. Op zijn zesde stond hij al op de bühne, tijdens de playbackshow. Van zijn eerst verdiende geld kocht hij zijn eerste microfoon, en zong thuis mee met het Nederlandse lied.

Sinds januari 2018 zit Bertus in de stal van Emile Hartkamp, die vanaf dat moment alle liedjes produceert en schrijft. Door Bertus zijn enthousiasme, gevoel voor humor, en het aanvoelen van publiek, weet hij op elk evenement de juiste toon aan te slaan.

Bertus is een ‘Down to earth’ type die houdt van feest en gezelligheid.  Bertus zingt de hits van o.a Frans Bauer, Django Wagner, Jannes, André Hazes en natuurlijk zijn eigen liedjes!

 

Frerik is in Friesland inmiddels een bekende verschijning. Dit natuurlijk dankzij het grote succes vna zijn mega hit ; ‘Iderien wurdt bekend behalve ik’. Frerik wist als outsider in 2016 met dit nummer de derde plaats van de Fryske top 100 te halen. In no time is de clip van Frerik al rond de 50.000 keer bekeken! Dankzij het succes van dit lied is Frerik inmiddels overal een graag geziene gast dus ook bij ons op het Streekein! 

Bob Offenberg geboren op 28 april 1996 te Schiedam. Hij wist al op jonge leeftijd wat hij wilde gaan doen namelijk zingen! Vanaf jonge leeftijd zong hij dan ook al mee op alles. 

Niet alleen in de muziek industrie ging het goed met Bob. Tijdens de opname van zijn singels speelde hij een hoofdrol in de telefilm ‘Hou Holland Schoon’. De film werd gepresenteerd op het filmfestival te Utrecht.

In 2012 kwam de singel ‘T is voorbij’ uit met de videoclip op de Euromast in Rotterdam viel dit allemaal in de smaak. Deze singel is tevens de eerste singel die Bob onder zijn eigen label uitkwam. Bob is hiermee de jongste platenbaas van Nederland.  Wij kijken er erg naar uit dat Bob ons komt vermaken met zijn muziek op het Streekein! 

In Oude Pekela geboren Macro Schuitmaker heeft zicht al goed op de kaart weten te zetten met singels als ‘Een nieuwe liefde’ en ‘Zomernacht in Griekenland’. Marco Schuitmaker heeft inmiddels een hit gescoord met zijn nummer ‘Engelbewaarder’. 

Op 24 juni 2023 kreeg Schuitmaker een Platina Plaat uitgereikt voor zijn nummer Engelbewaarder.

In juli 2023 bracht hij een nieuwe versie van zijn 2018 uitgebrachte nummer ‘Zomer in Griekenland’ uit. Dit aangezien hij zelf het gevoel had dat de nummer beter kon! In de opvolgende maand volgde een samen werking met Jan Smit. Hier brachten ze samen het nummer van ‘Goes tot Purmerend’ opnieuw uit!