Streekein Festival

Programma 2017

3,4 en 5 november is het is het weer zover.
Voor de 18de keer is er weer het Streekein festival.

Het Streekein is nu eindelijk ”volwassen” geworden, want als je 18 wordt mag je drinken, auto rijden en mag je stemmen. Dus dit jaar hebben we weer een goed en gevarieerd progamma.

Vorig jaar op, vrijdag vierden we met de Bintangs en met the Wild Romance de verjaardag van Herman Brood. De legendarische artiest zou op 5 november 70 zijn geworden.

De zaterdag was het Plork en de Aannemers die, met in het voorprogramma de Rockstieren, die de tent plat speelden. En de zondag was weer een gezellige Hollandse avond met onder andere de Dikdakkers en Lytse Hille.

Vrijdag

Dit jaar beginnen we vrijdags met stevige rock uit de jaren 70 en 80.

Zo hebben we ‘IRON MAIDEN the Troopers’!

Ben jij een echte Iron Maiden-fan? Kun je maar geen genoeg krijgen van “Run To The Hills” en “Wasted Years”? Ga je ook helemaal uit je dak bij “Number Of The Beast”?
Dan wordt het tijd dat je de live show van The Troopers gaat meemaken! Deze ervaren rockformatie voert je mee op een indrukwekkende reis langs alle hoogtepunten van hun roemruchte idool: Iron Maiden! Bovendien deze band speelt in hun eigen achtertuin want ze komen uit Luxwoude.

Daarna ‘AC/DC Highway to Rosie’ . Zij zijn inmiddels een begrip in de tribute wereld. Menig festival, kroeg en motortreffen werd al opgeluisterd door deze alom geprezen coverband. Tijdens de shows van deze band knalt de energie van het podium af. Door een dijk van een sound, de groove van AC/DC, de frontman met de uitstraling van Bon Scott en de gillende gitaarsolo’s zal je een optreden van deze tributeband niet snel vergeten. De mix van ballads, boogiewoogie, blues- en rocknummers worden met veel overtuiging gebracht. De klassieke hits zoals Thunderstruck, Highway To Hell en Whole Lotta Rosie zijn natuurlijk vaste prik bij de optredens afgewisseld met minder vaak gespeelde nummers zoals Kicked In The Teeth, What’s Next to the Moon, Up to My Neck in You en Ride On.

Zaterdag

Natuurlijk is er op de zaterdagmiddag weer een programma voor de jeugd, met o.a. playback show, springkussen en ander activiteiten.

Op zaterdagavond is het podium eerst voor ‘STONEGOOD’!

Stonegood brings a hilarical act with famous Netherlands Music crackers in stonecoal English.    The public can the texten live meelezing up a big ledwall English vertaled. Hun bekendste nummer is misschien wel de kersthit, Flappie. Het nummer was mega internet hit en was op facebook veel te zien.

Daarna is tijd voor de ‘MEMPHIS MANIACS’!

De Memphis Maniacs zijn al jaren niet meer weg te denken van de bühnes van de Nederlandse festivals en podiums. Als onbetwiste Master of the Mash up timmeren ze al ruim een decennium aan de weg. Die weg is er een van inventieve muzikale combinaties en een strakke show en leidt altijd weer naar een extatisch feest. Het eindresultaat is dansen en meezingen tot je schor bent!

Zondag

En zondag 5 november is het weer Hollandse avond met een keur van artiesten.

Zo hebben we ‘JELLE JITZE’ uit de Westereen.

‘STEFF EKKEL’, bekent van de mega hit “Liever te dik in de kist” dat hij samen met ‘RENÉ KARST’ schreef.

Vorig jaar was het Siep Heida die dit nummer zong op zondagavond, dit jaar krijgen we de originele zangers!

Daarnaast hebben we nog ‘JELLE B’, de ras artiest uit Dokkum, die met zijn stem en gitaar ieder publiek weet te bespelen. ‘JAAAALAAAALALALALALA’

Tot slot hebben we ‘RONNIE RUYSDEAL’, de voormalige leadzanger van de Sjonnies. Deze artiest met bakkebaarden staat bekend om zijn feestmuziek dat altijd uitmond in een polonaise. Kortom we het wordt een gezellig topavond met topartiesten!

Wij van het Streekein hebben een verzoek!!! Om niet te roken in de tent. De boetes zijn zeer hoog en we willen met allen er een geslaagd feest van maken

Als Streekein denken wij dat we er in geslaagd zijn om een goed en volwassen progamma kunnen presenteren. Tot ziens op het Streekein 2017.